Over BGNM

Gevolgen milieuvervuiling

Alles wat we gebruiken is bijna gemaakt van plastic of andere vervuilende materialen. Door onze overconsumptie stijgt de vervuiling van de aarde in een rap tempo. Loop een stukje over het strand en je ziet overal plastic en ander rommel liggen!

Naast plastic hebben we ook te maken met een ander groot probleem, namelijk de productie van palm olie. Palm olie wordt in veel producten gebruikt, zo ook bijvoorbeeld in gewone shampoo, kaarsen, lippenstick etc., en wordt gelinkt aan de vernietiging van zeer kostbare regenwouden. Per jaar worden ontelbare hectaren regenwoud zonder pardon gekapt met alle gevolgen van dien. De orang-oetang bijvoorbeeld, ziet zijn leefklimaat met de dag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Waren er in 1990 nog rond de 315.000, tegenwoordig is dit aantal gedaald naar 50.000! Een daling van dik 84%!

Zowel het plastic als het palmolie probleem zijn maar een tip van de ijsberg wanneer je kijkt naar de vervuiling van de aarde maar is dit wel hét moment om ertegen in actie te komen! Als jij het niet doet, wie dan wel? Als we het nu niet doen, wanneer dan wel?

De strijd aangaan!

Met onze duurzame badkamerproducten willen wij graag bijdragen aan een schoner, plastic- & palmolie vrije en gezondere planeet en milieu. Wil je ons meehelpen in de strijd tegen vervuiling van de aarde?

Uit onderzoek blijkt dat de badkamer 1 van de moeilijkste plekken is om het gebruik van plastic en palmolie te verminderen. Als je een blik werpt op je eigen badkamer dan zie je hoogstwaarschijnlijk allerlei verschillende soorten plastics! Daarom, voor een ieder die zich stap voor stap wilt inzetten voor een plastic- & palmolie vrije planeet, hebben wij deze simpele oplossing bedacht!

Wat zijn Shampoo- en Conditioner Bars?

Shampoo- en Conditioner Bars zijn shampoo en conditioner in vaste vorm.

In de bars zit geen palmolie verwerkt of ander materiaal wat een negatieve impact heeft op het milieu. Integendeel, de bars bevatten verschillende variaties van natuurlijke plant- en essentiële oliën. Daarnaast is er geen plastic gebruikt om zo de kans op milieuvervuiling verder te beperken!


Tot slot zijn de bars ook nog is goed voor de portemonnee! 1 bar staat namelijk gelijk aan 3 tot 4 flessen shampoo of conditioner!


Lees meer >


Doneer automatisch aan Trees for All!

Per verkocht product zal een bedrag worden gedoneerd aan de Trees for All stichting welke zich inzet voor het planten van bomen, het beschermen en herstellen van bestaande bossen en het bewust maken van mensen van het belang van bomen!

Lees meer >


Sluit je aan bij de community!

Als jij het niet doet, wie? Als je het nu niet doet, wanneer?
De waardering van www.bgnm.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 9 reviews.